A SZERZŐKRŐL

Szia, Panka vagyok.A nevem László Luca Gerda, épp most töltöttem be a 24. életévemet, egy kis faluban élek Komárom-Esztergom megyében. A győri egyetem turizmus-vendéglátás szakán idegenforgalmat tanultam, szóval közgazdász vagyok, most pedig a BGF-en végzem a tanulmányaimat marketing mesterképzésen. De ha csak ennyi minden lenne az életem, most ezt az oldalt nem olvasnád. :)


Ez a blog nem erről az oldalamról szól, hanem egész pontosan a következőről:
Kislány koromban, amikor még általános iskolába jártam, azt mondták a rokonok, hogy nagyon ügyes, kreatív kislány vagyok. Sose hittem nekik. Sose tetszettek azok a dolgok, amiket technika és rajz órán készítettem. Szépen abba is maradt a dícsérgetés az ügyességem miatt, elhagytam minden alkotói vágyamat. De az ösztön addig is ott szunnyadt bennem, valahol belül, legmélyen.

2009 karácsonyán született meg újra az áttörés, amikor megkaptam életem első kompakt fényképezőgépét. 2010 elején kezdtem el fotózni, közben megismerkedtem sok alkotó társammal. Újra felfedeztem a művészet mindent elsöprő erejét, és azóta eszembe se jutott, hogy ne legyek kapcsolatban bárminemű művészeti ággal.

2011 végén újabb felfedezést tettem: rájöttem, hogy a régi technikaórák ellenére, én még mindig nagyon szeretnék alkotni, nem csak képeket, hanem kézzel fogható tárgyakat, emlékeket is. Hatalmába kerített az alkotási vágy, utána pedig, hogy mindenképpen meg akarom ezt osztani minél több emberrel.

Ezért december 1-jén létrehoztam ezt a blogot, amelyben próbálok összegyűjteni, tolmácsolni minél több ötletet, inspirációt, amit bárki elkészíthet, képeket, művészetet. A blog mára már a legjobb barátommá nőtte ki magát, a fotóim is átköltöztek ide, így időről-időre a fotóimból is láthatók összesítések.

Addig is, remélem, kielégítő bemutatkozást írtam (ha nem, vagy csak beszélgetni akartok, akkor írjatok kommentet, vagy e-mailt ide: from.panka@live.com) és azt is, hogy találtok valamit magatoknak itt. :)


Andis - társszerző

A nevem Török Andrea. Egy nyugodt, viharsarki városban élek, Békéscsabán.

Az érettségi után 2 évig tanultam alkalmazott grafikát, amit 2010-ben elvégeztem. Azóta is mindennap grafikával fekszem este és kelek reggel. Amióta csak az eszemet tudom, rajongok a rajzokért, a szép festményekért és a színesebbnél színesebb dolgokért. Szerettem a mesekönyveket és azokból másoltam, amikor csak tudtam. Később az iskolában ez az érdeklődésem egyre jobban fokozódott.

A középiskolában kezdtem el tanulni a művészeti stílusokról részletesebben, emellett népművészetet és öltözködéskultúrát is tanultam. Akkor a divattervezés lebegett célként a szemem előtt. Pár év múlva rájöttem, hogy az mégsem az én utam, ekkor tetszett meg a grafika. 2008-ban kezdtem neki a grafika tanulásának. A gyakorlat mellett az elméleti grafikát is megszerettem, bár erre csak a vizsgák után jöttem rá! Érdekes volt arról tanulni kik és hogyan készítették az első plakátokat és csomagolás terveket. Ekkor kezdtem el tanulni a fotózásról, amit azóta művelek annak ellenére, hogy keveset tanultam róla.

Habár már 2008-ban neki kezdtem magamtól tanulni a fotózást, komolyabban 2009 év végétől kezdtem el vele foglalkozni. Fő témám a makró fotók, modelljeim virágok, vízcseppek és minden, ami apró.

A felnőtté válás kapujában igyekszem a környezetem saját elképzeléseim szerint alakítani. Alapszabály: Csak színesen!

Röviden és tömören ennyit említenék meg magamról. Hopp! Egy gondolat lemaradt. Az életem célja az, hogy egy saját, egyedi stílust teremtsek a képeimen.

Ha bármi kérdésed van, írj bátran: andreagrafika@gmail.com
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése