2017. január 31.

Techdress | Letölthető kutyusos háttérkép



Már csak egy hónap van hátra a télből! :) Nálunk a február mindig egy nagyon forgalmas hónap volt, tele szülinapokkal, névnapokkal, ezáltal családi összejövetelekkel, telefonhívásokkal... Talán ezért is van, hogy míg másnak talán ez az az időszak, amit a legnehezebb elviselni szürkeségben, nekem mindig kedves marad. Persze ott van a Valentin nap és a farsang is, de ezeket nem igazán szoktuk mi tartani (bár farsangi bálba menni felnőttként ott szerepel a bakancslistámon :) ).

Ezért is van, hogy úgy gondoltam, hogy az ehavi háttérkép legyen egy kicsit ünneplős, nem is vadállatot választottam főszereplőnek. Mostanában teljesen odavagyok a tacskófestésért (körülbelül mióta megnéztem ezt a Creativebug videót és rájöttem, hogy én nem tudok ilyen realisztikusan festeni), úgyhogy még a Wreck this journal-t is elárasztottam velük :)

Arra gondoltam, hogy mivel páran megjegyezték már, mostantól magyarul és angolul is elérhetőek lesznek a letölthető dolgaim - előre is elnézést kérek, ha esetleg furcsán hangzik egy-két fordításom. :)

A háttérképet egyébként a Onedrive-omról lehet letölteni, 3 verzióban (angol, magyar és 'creamy', ami egy kicsit átalakított, melegebb színű változat, felül is ez látható, egyébként) 4 asztali számítógép és telefonra való méretben - erre tessék értük. Remélem, elnyeri a tetszéseteket a kistacsi! :) 

                                                                                                       ◊

There's only a month left from winter! :) February has always been about celebration in my family: birthdays, name days (it's a Hungarian specialty!), family reunions, phone calls... Maybe this is why I feel that this is the season of merriment, when everyone else feels suffocated by the grayness. Of course there's Valentine's day to cheer you up along with so-called 'farsang' that I explained to foreigners in this post of mine (and to be honest, it's one of my bucket list things, to go on a farsang ball as an adult :) )

So I thought that this month's desktop wallpaper should be celebratory, I didn't even choose a wild animal! I am totally into painting quirky sausage dogs lately (approximately since I discovered that there is no way I can make a realistic painting like in this Creativebug video), so I even flooded my Wreck this journal with them :)

It's less relevant to non-hungarian speakers, but I also decided to make a hungarian version of everything I make too (with weird translations to hungarian :) ).

The wallpaper itself can be downloaded from my Onedrive, as usual in 3 versions (english, hungarian and 'creamy' english which is a warmer color variant, this is the one on the top of this post) 4 PC and a phone size - here's the way to go. I hope you will like my sausage dog creation! :)




2017. január 27.

Techdress | Letölthető free your mind háttérkép


Az utóbbi pár napban nem nagyon volt se kedvem se energiám érdekes dolgokat csinálni, a Wreck this journal-t is szüneteltettem, amíg nem éreztem úgy, hogy tényleg érzem az erőt arra, hogy érdemleges munkát végezzek benne. Biztos a lenn-fázis miatt van, hogy nem tudok semmit se csinálni anélkül, hogy olyan fáradság uralkodna el rajtam, mintha legalább most futottam volna le a maratont, vagy legalább érdemi mentális munkát végeznék. Pedig az egyetlen mentális munka amit végzek, attól tartok, a saját fejem börtönéből való szabadulásra tett gyenge erőfeszítéseim, mint például ez a letölthető dolog, amit gondoltam, hogy megosztok veletek, hátha hasznosabbnak érzem magam attól, hogy a blogomat írom. :) 

Ennek örömére rövidre is vágom az önsajnáltatást és rögtön meg is mutatom, mit készítettem: egy háttérképet és/vagy nyomtatható fali dekorációt pont az ilyen napokra. 

Remélem, lesz köztetek, aki hasznosnak találja :)

A letöltéshez, mint mindig, a Onedrive-omra tessék menni :)

                                                                                                       ◊ 


In the past few days I don't really feel like myself, so I didn't have the energy nor the mood to do anything interesting, I even put Wreck this Journal on hold for now, until I feel that I can actually come up with striking work in it. It must be my down phase, that I can't concentrate on anything on a longer period of time without feeling as exhausted as if I just reached the finish line of a marathon or if I was doing an extremely tiresome mental work. When in reality the only mental work I'm doing is trying to break free from my mind prison I created for myself with weak tries, like this tiny downloadable goodie, that I thought maybe you guys would enjoy too, and maybe I would feel useful that I actually write in my blog. :)

I will cut the whining and show you what I made instead: a downloadable background or printable wall decor for days like mine. 

For the download, as usual, please do visit this link (it's my Onedrive) :)



2017. január 18.

Wednesday DIY roundup #20


Ma reggel 5-kor, miközben félálomban állítottam össze ezt a bejegyzést nektek (még mindig nem sikerült beosztani az időt, tzz, tzz), teljes mértékben megdöbbentem rajta, hogy már a huszadik ilyen bejegyzést írom. És bár ez nem tűnik túl soknak, azt azért ki tudtam számolni még félálomban is, hogy több mint 130 ötletet osztottam meg már ezen módon (mindez persze semmi még mindig a jelenleg 777 ötletlet tartalmazó pinterest board-hoz képest). Ennek örömére nem is húzom a szót, mert nem is tudnám, hív vissza az ágy! :) Remélem, tetszenek a mai találmányok - az én kedvencem most a Why don't you make me? terrárirumai. Nem a legegyszerűbb, gyorsan összedobható ötlet, viszont igen látványos. :)

                                                                                                       ◊

Today morning at 5, when I was writing this post (yes, I still can't do the trick to organize my time, tzz, tzz), I was totally surprised that this roundup is number 20 already. This might not seem too much, but in fact, it means that I already shared 130+ easily executable DIY projects from amazing bloggers (in this format, at least). This is of course kind of nothing compared to the pinterest board I use for this roundup that contains 777 pins at the moment (I'll link the board at the end of this post). This is so good that it just makes me want to go back to bed right away - so here's today's picks :)
My favourite from the bunch is Why don't you make me?'s terrariums. Not the simplest to do, but definitely stunning to look at. :)

Márványos szappanMarbled soap
Geometrikus nyakláncok (itt az én verzióm) ∬ Geometric necklaces (here's my version)
TerráriumokTerrariums
Modern képkeretModern block photo framing
Ásvány könyvtámaszGeode book ends





2017. január 14.

Wreck this journal kalandok #1


Emlegettem már egy ideje, hogy végre valahára írok a naplós élményeimről, amit annyira szerettem volna évekkel ezelőtt megvenni. Azóta azt gondolná az ember, hogy csak még több ötletem támadt, hogy hogyan lehetne még szebbé és kevésbé 'elrontottá' tenni a naplómat, de ez nem így van, sajnos. Az igazság az, hogy az elmúlt 3 évben túl sokat nem elmélkedtem azon, hogy mit szeretnék tenni vele, sőt, arra se nagyon gondoltam, hogy valaha megveszem még - viszont Amazonon megtaláltam 'box' kiszerelésben, amiben a Wreck this journal-on kívül a Pocket Scavenger, Mess és a This is not a book is megtalálható... Mondanom se kell, rögtön beleszerettem mindegyikbe :) A Wreck this journal-nak és a Pocket Scavenger-nek neki is láttam, utóbbi épp pihenőn van - nem szeretnék mindent ellőni egyszerre :)

Arra jutottam, hogy meg szeretném osztani ezt az olykor hektikus, valószínűleg sokszor nem olyan szép, mint lennie kéne, de mindenképpen gondolatébresztő utazást veletek is, mind a blogon, mind pedig a blog facebook oldalán, remélem, velem tartotok! Azt már most tudom, hogy a megoldások, amiket választottam az egyes oldalaknál, néha nem olyan egyedi, mint ahogy azt a hipszter énem szeretné, de ezzel számolni kell sajnos, amikor már több százezren tették ugyanazt, de azért remélem, hogy az oldalak élvezeti értékéből ez nem sokat von le. 

Azt egy kicsit sajnálom, hogy nem készítettem fényképet a könyvemről, mikor még semmi sem történt vele, később jöttem rá, hogy érdekes lenne megnézni, hogy hogy változik vastagságra és állagra minden alkalommal, amikor bejegyzést írok róla - na, majd mostantól! :)

Az oldalak alatt megtaláljátok az esetleges amazonos linkeket azokhoz a dolgokhoz, amiket használtam (mivel én is onnan rendeltem őket) - ezek affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy ha megrendelitek, akkor a termék árának kis százalékát én visszakapom. (Ha mégis megtaláljátok Magyarországon, szívesen veszem az elérhetőségeket, mert nagyon tetszik minden ami a tengerentúlról jött - és mások is biztosan örülnének a lelőhelyeknek! :) )

Borító: Pontosan a 101. oldalon találtam utasítást arra vonatkozólag, hogy a könyv részeit - amin egyébként nincs utasítás arra vonatkozólag, hogy hogyan kéne kinéznie - kell kicsinosítani. Nos, ebből még csak a borító van meg, amit az egyébként karácsonyi csomagolás papírjával vontam be (mert gyönyörű rózsaszín-arany színe van, természetesen!), és kamatoztattam a remélhetőleg fejlődő kézírásomat. :)

                                                                                                      ◊

I've been talking about showing my Wreck this journal adventures off on my blog too, since I wanted to get this addition to my home library for 3 years now. You would think I actually managed to develop some ideas in the past 3 years on how to wreck it, but sadly I'm no closer to developing ideas than I was back then. Truth to be told, I didn't even think I would ever get it either, not to mention pondering about completing it - but I managed to find it on Amazon in a box with Pocket Scavenger, Mess and This is not a book. I probably don't even have to say, I instantly fell in love with all 4 art projects, and started with Wreck this journal and Pocket Scavenger - from which the latter one went on a tiny vacation so I don't run out of them too early. :)

I decided that I want to share this sometimes hectic, most of the time not as pretty as it should be but all the time thought-consuming journey with you guys too, both on my blog and my facebook page too, hope you will come along! I know already, that there are solutions that I used that are not as original as my hipster self would like them to, but that's a consequence one has to count with when hundreds of thousands of people already did the same thing before. I linked the products I used under each of these pages from Amazon - these are affiliate links which means that I get a few percentage of the price of the product, so if you decide to use them, then thank you very much for your support! :)

I'm a bit sad that I didn't take a photo of the original journal untouched and make new 'progression photos' each time I make a new post about it, but... oh well, next time!

Cover: On page 101 there's a task to decorate the cover and the first few pages where there's no *real* ideas on how to destroy the journal. I only managed to do the cover so far, with this amazing rose-gold christmas wrapping paper and I could even utilize my fake calligraphy skills in decorating it. :)


14-15. oldal: Az első, amit elkészítettem, viszont nem voltam benne biztos, hogy mit szeretnék a kis bolygómhoz kapcsolni - a Pocket scavenger-ben készítettem el először ezt az oldalt (nem is lett ilyen jó, szerintem), a megadott tárgyhoz, itt pedig eltelt némi idő, mire eszembe jutott, hogy egy kis asztronauta pont jól érezné magát ebben a közegben és valamiféle csoda folytán képes is voltam én, az emberábrázolás teljes kezdője odafirkantani egy kis űrhajóst!

Page 14-15: My first pages that I dared touching in the holy perfect journal! I already made this in my Pocket scavenger, but there it was obvious what I want to attach to my tiny moon - here I needed to take a little time to figure out what would feel good hanging from it. Then it hit me! An astronaut, of course - and by some miracle I was even able to draw one.

Tools:



20-21. oldal: Mindenki tudja, hogy a csillagok teljesen elvarázsolnak, a mindenféle felfedezetlen univerzumokról nem is beszélve, úgyhogy azt már most tudom, hogy rengeteg csillagos-csillagképes oldalam lesz, már csak a saját szórakoztatásomra is. :) Természetesen ezek nem igazi csillagképek, csak találomra karcoltam bele (túl lusta voltam megnézni, hogy valójában milyen csillagképeket karcolhatnék :D )

Page 20-21: Everyone knows that I'm enchanted by stars and everything galaxy-related, not to mention the undiscovered galaxies, so I already know that I want to make many of the starry-constellation kind of pages for my own entertainment. :) Obviously these are not real constellations though, I made them up (because I was too lazy to sit next to the PC googling :) )

Tools:
Sakura Soufflé 16 piece 3D opaque pens - white, pink, blue, aqua
+ Artdeco bronzer/highlighter (it's actually make-up!)


6-7. oldal: Facebookon már büszkén bejelentettem, hogy hogyan sikerült túlgondolnom ezt a két oldalt, ennek a történetét, itt is hagynám. Egyébként sajnos a képen nem látszik annyira, ami szerintem élőben nagyon jól mutat, mégpedig a kávéhegyek, amiket sikerült létrehoznom a kávé rétegezésével! Még nem tudom, hogy megosszam-e a kis töténetet, amit írtam hozzá (még magyarra nem is fordítottam le), ha érdekel esetleg titeket a kommentek közé beszúrom :)

Page 6-7: I already shared on facebook (in Hungarian) how I managed to overthink these pages, but I might as well write it down here too: there was a couple of pages where you have to make stains and press it together for a print - well, my octopus turned out to be a huge blob, so my brother suggested I should make it into a map. I enjoyed that idea so much, that I decided to make a map of coffee too, so I took my brushes, my coffee and layered them to make a kind of 'cartographic' effect on it. Then I thought it would be cool to make a legend with marks on the map - so I did that too... and then thought followed another one, which led to the idea of making a bit of a description for my Province of Kaffe with a folded page. I sat down, started to write and didn't stop until I had a 2 500 word little novel about the discovery of these islands :) Then I made binding for the description, that almost doesn't even fit my journal. The novel itself is resting here, on my PC, I only have it in english, so if you guys want it, I can copy it in the comment section below. :)

Tools:
Dark, dark coffee
ICO fine tip 0.5 dark brown (couldn't find it on Amazon)


98-99. oldal: Az egyik kedvencem! Biztos a geometrikus formák és a rózsaszínes arany szín az, ami miatt imádom itt kinyitni a naplót. :) A koncepció, miszerint össze kell keverni, majd elrendezni dolgokat is a leginspirálóbbak között van, már most gondolkodom rajta, hogy kéne még egy Wreck this journal, hogy másfajta rendezést is tudjak csinálni. Egyébként a borítónál használt csomagolópapír maradékát ragasztgattam fel ezekre az oldalakra. :)

Page 98-99: One of my favourites! It must be the rose gold mixed with geometry that makes me want to open my journal at these pages every time I sit down to do something with it. :) The idea of making a mess and cleaning it up is so cool that I'm thinking of getting another journal after this one just to be able to try another cleanup. The shiny beautiful substance I used is the remains of the glamorous wrapping paper used for the cover. :)

Tools:
Shiny wrapping paper


130-131. oldal: Egy hely, ahol végre hasznát tudtam venni azoknak a sminkes holmiknak amiket legalább 8 éve kaptam és sose kerültem közelebb a használatukhoz - mit mondjak, nem vagyok valami csajos csaj, ha báli sminkről van szó :) A feladat szerint mindenféle anyagból kellett mintát venni, amit a házon belül találok, majd ezekből készíteni színpalettákat. Sajnos, arra nem gondoltam, hogy a 3D tollon nem működik a szemhéjfesték, úgyhogy a szürke helyeket végülis ki kellett hagynom. :( Kár értük.

Page 130-131: A place where I could finally use those makeup supplies I got like 8 years ago from relatives in hopes that I would become a girly girl - but what can I say, I never knew how to use pretty makeup on my face :) So it was just perfect for this task of sampling various substances. Sadly, I didn't consider that they wouldn't show up on the gray 3D pen's spot, so I had to keep those showcases empty on my color palette museum display. :( Too bad.

Tools:
+ unused makeup supplies 


180-181. oldal: A végére hagytam a legborzalmasabbat! :) Egészen szórakoztató volt a csókos szájakkal beteríteni a jobb oldalt, a bal oldal festegetése pedig csak maga a festegetés miatt tetszett - sajnos, el is rontottam vele az összhatást. :) Arról nem is beszélve, hogy nyakamba szedtem a Pinterestet, hátha találok valami rúzsos okosságot, de... természetesen csak olyanok voltak, amik rám nem igazak, így ki is kellett javítanom. :)

Page 180-181: I left the most dreadful to the end! :) It was quite entertaining to make stains with lipstick on the right side, and painting the right side was okay too, just for the sake of painting - but I managed to ruin the whole with it. :) Not to mention that I actually looked on Pinterest for some lipstick wisdom - needless to say that I haven't found anything fitting for my personality, so I needed to correct on it. :)

Tools:
+ unused makeup supplies, like decade old lipstick that my relatives thought I would use 

Remélem, tetszett ez a bejegyzés, ezúton is szeretnélek meginvitálni titeket, hogy ti is elkezdjétek, akár a magyar verzióját ennek a naplónak - rendkívül jó stresszoldó és érdekes, hogy miként lehet egy romboló tevékenységet alkotóvá változtatni :) Mindenképpen hagyjatok itt linket, ha esetleg ti is naplókat törtök-zúztok! :)

I hope you guys liked this post, I hereby want to invite you to wreck your journal with me, it's a great stress-release, and very interesting too, how a destructive action can turn into something truly constructive :) Leave a link in the comment section if you are a wrecker like me! :)





2017. január 13.

Lysitime | Kérdeztek, és én válaszolok


Sose volt még ilyen, nem is tudom, hogy lesz-e még, de az biztos, hogy most van - ezzel a filozófikus magaslatokba emelkedő gondolattal szeretném ünnepélyesen elkezdeni életem első 'kérdeztek tőlem és én bizony válaszolni is fogok'-jellegű bejegyzésemet. 
Az egész egy nyári napon történt, természetesen, amikor a szerencsésebbek vízparton, a szerencsétlenebbek csak otthon olvadoztak a tikkasztó hőségben. Ez az az idő, amikor a legfurcsább ötletek szoktak megfoganni az ember fejében - így az enyémben is. Történt ugyanis, hogy két jéghideg pohár ásványvíz között ránéztem a facebookra, s lám - bloggerfelhívásra leltem a csoportban, amihez már jó egy éve csatlakoztam: Nap bloggere cím alatt, mint ahogy annak lennie is kellett, elindult egy kérdezz-felelek típusú kezdeményezés, ami minden nap más blogtulajdonost állított a középpontba - én pedig, felforrósodott agysejtek ugrándozásától felbuzdultan, bátor lettem és jelentkeztem! :) A sor most került rám, és irtó hálás vagyok, hogy tényleg érdekelte néhány dolog a bloggerközösséget velem kapcsolatban - így, ezután a kaotikus nyitás után, rá is térnék rögtön a válaszadásra.


Mészáros András (blogját, az Élményképek blogot, ezen a linken találod): 
'Megtaláltam a ha tényleg ismernél című bejegyzésedet, amiben ezt írtad: 
"Tudnád, hogy nagyon kényelmetlenül érzem magam, amikor valaki a fotóimról (vagy éppen a blogomról) érdeklődik, mindegy, hogy éppen arról, hogy mit hogy csináltam, vagy arról, hogy miért nem írok, miért nem fényképezem többé. Ha tényleg ismernél, tudnád, hogy erre a kérdésre soha nem adtam őszinte választ, mert a válasz egyike azoknak a dolgoknak, ami pont ebben a posztban kéne hogy megfogalmazódjon, mert annyira személyes és sötét számomra, de még mindig nem vagyok kész, hogy leírjam, úgyhogy menjünk tovább." 
Ha ez így van, miért jelentkeztél mégis ebbe a játékba? És honnan jön a megfelelési kényszered? Valahogy ez nem illik össze azzal a tehetséggel és kreativitással, amit a blogod alapján látok benned...'

Először is, kedves András, köszönöm a kérdést (és hogy elolvastad azt a rettentő hosszú posztot)! Nyilván a megfelelési vágyam az, ami miatt kényelmetlenül érzem magam, ha valaki felhozza a témát, hogy na de miért nem csináltam ezt és azt a blogomon, miért nem készítettem képeket, olyanokat, amik nekik tetszenek. Majdnem freud-i magasságokba lendülök, mikor azt írom most, hogy gyerekként sem éreztem sose, hogy nagyon érdekes vagy éppen érdemes lennék, nem tartoztam a 'menők' közé, akkor sem, ha a barátaim éppen a 'menő gyerekek' voltak, ez csak még egy lapáttal rádobott arra, hogy 'vajon miért tűrnek meg'. Úgy általában mindig az volt az érzésem, hogy mindenki más nagyonis jól tudja, hogyan rendezze a szénáját, nekem pedig minden csak kaotikusnak tűnt. Adjunk még hozzá akkor szigorúnak és maximalistának tartott, mára józanul gondolkodóvá váló szülőket, és kész is az 'én sose lehetek elég jó' elixír. Ezen egyébként nap mint nap próbálok átlépni, azon a napon, amikor jelentkeztem a játékba, éppen az volt a lépésem, hogy kitöltöttem a jelentkezést - ma pedig, hogy válaszolok a kérdésekre :) A bókot pedig nagyon köszönöm, tényleg rettentő sokat jelent, hogy úgy látod, hogy tehetséges és kreatív vagyok (még akkor is, ha nekem ezt sokszor nehezemre esik elhinni :) )

Békési Anna (Anna blogját, az Anna in the mirror-t itt láthatod):
Honnan jön a Panka? Ez a beceneved, belső éned, vagy valami más? (Egy másik Panka)

Nos, a Panka egy régi-régi történetből ered, talán igaz sem volt. :) Fiatalabb koromban volt 3 barátnőm, akikkel mindig megünnepeltük a szülinapokat - közülük egy történetesen 5 évvel volt fiatalabb nálunk. :) Szokásunk volt, hogy ezek alatt a szülinapi csajos ceremóniák alatt egész portfóliókat fényképeztünk magunkról, amint helyesen mosolygunk a fényképezőgépbe és az egyik ilyen alkalommal a 'kis' barátnőnk megjegyezte, hogy teljesen olyan vagyok fényképen, mint Tulipánka. Mint utólag kiderült, Tulipánka igazándiból Hófehérke lett volna :) Mikor elkezdtem fotózni, jobb név híján elneveztem a facebook oldalamat 'Tulipanka Photography'-nak, és mikor évekkel rá elindítottam a blogom, csak 'Panka' lett belőle. Azóta viszont leszoktam, hogy ténylegesen pankázom magam, visszaszoktam mindkét eredeti nevem használatára, plusz a 'Lysi'-re, amit az angolul beszélő (és a Lucát kiejteni nem tudó) barátaim, valamint a barátom és családja ragasztott rám :)

Sárai Dorottya (Dóri blogjáért, a Daily Dorothy-ért erre tessék!):
Melyik a kedvenc DIY projekted és fotód, amit valaha elkészítettél? (Tudom, hogy nehéz kérdés, írhatsz többet is :D )

Tényleg nehéz! Már csak azért is, mert pont ma mentem vissza a deviantartos időkhöz, mert épp szembe jött velem pinteresten... Hihetetlen, de 9 éve vagyok tag (te is, lassan!)! Meg is ragadtam az alkalmat, hogy visszanézzem a képeimet, és azt kell hogy mondjam, nem vagyok elragadtatva a látványtól :) Egyiket sem érzem túl jónak, pedig emlékszem, minden alkalommal, amikor megosztottam valamit (nem csak deviantarton, bárhol), abban a hitben voltam, hogy ennél jobbat már biztosan nem tudok készíteni! Egy bizonyos kép van most a fejemben, ami megmaradt, mint kedvenc, mert ez volt az első, amit több napon keresztül újracsináltam, hogy tökéletesíteni tudjam :


(persze, mindig lehetne jobb, de ennyire ment akkor! :) ) A DIY projekteknél még nincs is ilyenem... Illetve, érdekes módon, amiket a legjobban élveztem elkészítés-ügyileg, meg sem osztottam végül a blogon - mind ott figyel a vázlatok között :) Ami viszont jó volt és ki is került a blogra, az például szülinapi naptár tavalyról és ez az ágacskás váza - mindkettő megvan még :)

Balogh Zsófi (Kittenish-hez erre vezet az út):
Mi (ki) az, ami (aki) átsegít egy nehéz napon? :)

Ez nagyon aranyos kérdés, Zsófi :) Már csak azért is, mert nem is szoktam belegondolni, hogy amikor nehezebb napokat élek meg, mégis mi az, amitől jobban érzem magam. Olyankor többnyire csak próbálom elfelejteni, hogy vagyok (általában egyedül a négy fal között). és akkor szokott segíteni, ha elmerülök egy másik világban, mint a sajátom. Legyen az egy könyv, egy gondolat, amit megtarthatok a fejemben, vagy festhetek/írhatok róla. Amikor viszont ennél is rosszabbul érzem magam, akkor általában a 'gamer' klisét szoktam erősíteni és elmerülök a Guild Wars 2 világában. :) Mindez egyébként eltörpül ahhoz képest, amikor a svéd hazaér - beszélgetni vele és átvenni a svéd érzést sokkal jobb, mint a fent felsoroltak, akkor is, ha ez még nagyobb klisé, mint az előbb említett gamer one! :D

László Nóra (Nóri blogja, a Harmony Box erre van):
Rengeteg szuper DIY ötlet van a blogodon, honnan inspirálódsz, honnan gyűjtöd a sok-sok ötletet? :)

Teljesen odavagyok a csináld magad ötletekért, illetve magáért az 'inspirált' életérzésért, így valahogy mindig gyűjtögettem az ötleket mindenféle dologhoz - először kevésbé hatékony módszerrel egyesével kerestem fel oldalakat, mint például Poppytalk, Free People, Oh happy day és társai, majd rátértem a hatékonyabb Craftgawkerre, amit még ma is használok, ha friss ötleteket szeretnék :) A Pinterest egyébként szerintem a legjobb, ha egyszer megtalálod a stílust, amit keresel, utána rengeteg olyan ötlet lesz már a főoldalon is, amiből ki lehet indulni íráshoz is. :)

Köszönöm szépen mindannyiótoknak, hogy érdeklődtetek irántam és a from panka with love iránt, nagyon sokat jelent nekem! :)


2017. január 11.

Wednesday DIY roundup #19


...idén először! Nem tudom, mi újság van velem mostanság, mintha homlokon csókolt volna a múzsa, csak úgy szórom magamból a szavakat (természetesen, asztalfióknak), így majdnem azt is elfelejtettem, hogy blogot is szerettem volna írni (ahova szintén sok mindent szeretnék csinálni, csak kapkodok, kapkodok...). Közben pedig rendszerezek, festegetek, még új blogdesign-on is gondolkodom, egy egész listányi dolgot összeírtam, hogy miről szeretnék a blogra írni, tényleg minden pillanatát szeretném megragadni ezeknek a ritka pillanatoknak, amikor annyi minden van a fejemben, hogy azt se tudom, hova kapjak először, hogy minden elkészüljön. :) Azt szeretném kiemelni, hogy a Wreck this journal-om igen jól halad, annak ellenére, hogy úgy érzem, rengeteg időt fektettem bele már most is, még sincs több, mint 5 oldalam készen - de legalább tényleg minőségi, sok idő, és azt kell hogy mondjam, talán a legkreatívabb dolog, amit valaha csináltam (akkor is, ha a címéből ítélve mindenféle romboló tevékenységet vizualizálnék, amiből sose lehet semmi szépet kihozni). Egyébként ezt az utazásomat, mint régebben a 365-öket, facebookon lehet követni, megpróbálok minden nap legalább egy oldallal haladni, és hetente összehozni egy kisebb összefoglalót a blogon az utolsó 5 oldal történetéből. :) 

Úgy gondolom, hogy épp eleget szaporítottam a szót, álljanak hát itt 2017 első csináld magad linkjei!

                                                                                                       ◊

...first one this year! I don't know what is going on with me nowadays, feels like I've been kissed by a muse, I am juggling with so many words these days (mostly for my drawer, of course), so I almost even forgot that I wanted to write the blog too (where I want to do many things too, I'm just running between things...). And in the meantime I'm organizing, painting, thinking about a new blogdesign, I wrote a huge list of things I want to cover here, I really want to enjoy every single precious moment of being productive, when there're so many things in my head that I don't even know what to start with so everything will get done. :) I want to highlight that I started a journey with my new Wreck this Journal, which goes great, I have to say, it's the most creative thing I've ever done in my life (even if the title suggests all those destructive actions). This wrecking journey is getting documented on the blog's facebook page, like previous 365 projects.  I'm trying to keep the pace and upload 1 completed page a day, hopefully I will be able to do that until the end - in the meantime I plan to even make a blogpost about these completion journeys once I have 5 pages done :)

So, I think this is more than enough of the details of my boring life, here's the first DIY roundup of the year!

Pom-pom karkötőPom-pom bracelet
Makramé kanáldíszítésMacrame spoon decoration
Pom-pom pulcsiPom-pom sweater
Lógó éjjeli világításHanging nightlight
KínálótálcaServing plate with tiles
Rácsos rendszerezőWire organizer



2017. január 4.

Techdress | Letölthető álmos róka háttérkép


Boldog új évet! Csak egy pár nappal vagyok elkésve, de mentségemre szóljon, hogy végre nem a fényképezőgépemmel kell csodákat művelni, amikor digitalizálni szeretnék, hanem megvan életem első igazi multifunkciós nyomtatója (bizony, ez valamiféleképpen a felnőttlét egyik lépcsője, mint a számlák befizetése meg a saját lakás)! :) Úgyhogy most már csak tovább kell fejlesztenem a kézügyességem, hogy szebb háttereket tudjak nektek készíteni. :) Ezt akár valamiféle újévi fogadalomba is foglalhattam volna, mint ahogy szokás, de őszintén szólva úgy érzem, hogy jobb, ha csak járom a saját utam a firkálgatás terén... Ahogy végignéztem a tavalyi termést (amit többnyire csak az asztalfióknak készítettem), rá kellett jönnöm, hogy ha nem is a firkálás, de az irkálás terén mindenképpen sokat fejlődtem, erről később még írok. :)

Most azonban, csak remélni merem, hogy elnyeri a tetszéseteket ez a háttérkép legalább annyira, mint amennyire az előzőket szerettétek. Mint mindig, most is Onedrive-ról lehet letölteni 5 méretben, innen

Happy new year! I'm a few days too late with the new year wishes, but thankfully I got my first multifunction printer, so finally I don't have to do wonders with my camera just to make a wallpaper (owning a printer is a step on the road of adulthood, like paying the bills and owning a house)! :) So technically the 'only' thing to do now is to improve my skills in doodling. I was thinking of a new years resolution about doodling, but I feel that is better if I take my own path... As I looked through last year's work (that is mostly made for the drawer), I had to realize, that I actually improved quite much in terms of lettering, and maybe some in doodling - I plan to dedicate an entire blogpost about this. :)

Now, however, I can only hope that you like this wallpaper at least as much as you did the previous ones. As always, you can download them from my Onedrive in 5 sizes, from here.