2013. február 28.

Pankafotó 365: Az első két hónap

Bár nagyon nem adtam közre itt a blogon, de 2013 január 1-jén elkezdtem egy olyan kihívást, amit 2011-ben már egyszer befejeztem, és amihez teljes mértékben ragaszkodom azóta is: project 365.

Magáról a project 365-ről:
Ez nem szól másról, mint hogy minden nap kézbe kell venni a fényképezőgépet, és készíteni egy képet az év minden napján. Először nagyon egyszerűnek tűnik, az igazi kihívás azonban az, hogy magamnak is megfelelhessek, hogy minden nap tanuljak újat, minden nap alkossak valamit.
Szenvedélyem a fotózás iránt ez alatt a projekt alatt nőtt óriásira, ráadásul így sose tudok 'eltűnni' és 'sumákolni' a fotókkal, hiszen nincs mese: minden nap fel kell tölteni azt a képet, minden nap szembe kell nézni az esetleges kritikákkal, viszont minden nap megerősítést is ad, hogy folytassam. A 2011-ben befejezett kollekciómra azóta is nagyon büszke vagyok, aki fotózik, tudja, hogy a legrosszabb napokon nem egyszerű csak úgy felkapni a fényképezőgépet, neki indulni a nagyvilágnak és kreálni valami értékelhetőt, de erről bővebben szóltam, mikor befejeztem, így, hogy ne húzódjon olyan hosszúra ez a bejegyzés, ajánlom, hogy olvassátok el ott az egész történetet. :)

Vissza a jelenbe:
2 hónap telt el azóta, hogy úgy döntöttem, újrakezdem ezt a csodálatos utazást minden örömével és fáradságával együtt. Az ilyen sötét hónapokban, emlékszem, régebben is megküzdöttem az alkotói tevékenységemmel, mert rendszerint fél 4 körül kerülök be a zónába, akkor indul be az agyműködésem a képekkel kapcsolatban, és lássuk be, ha fél 4-kor nem ugrok ki gyorsan fotózni, akkor aznapra már csak a 'b' terv marad. :) Mást nem is nagyon mondanék róla, mert akkor mit írok majd év végén? :) Csak annyi, hogy íme azok a képek, amiket a legjobban szerettem 2013 január-februárban. :)




2013. február 24.

28 csodás nap! #24


Február 24. - Mátyás
  • Maradj motivált! Amit elkezdtél azt ne hagyd abba semmiért se, akármilyen fáradt, nyúzott vagy, egy kis időt mindig szánj rá. A kis idő is jobb a semmi időnél.
  • Bővítsd a látóköröd! Ezen a napon próbáld meg nem figyelmen kívül hagyni az ismerőseid megosztásait facebookon, nézd, milyen zenéket, blogokat, oldalakat osztanak meg, és légy nyitott az új dolgok iránt!
  • Vissza a régi játékokhoz! Biztos ismered a fonaljátékokat, amiket kiskorunkban játszottunk. Vegyél elő egy darab zsineget, keress játszópajtást, és próbáljátok ki, megy-e még úgy, mint gyerekként. :)
  • Gyűjts inspirációt. Ülj le egy helyen, ami megtetszett, és ne mozdulj onnan 15 percig. Figyeld meg a környezetedet és hagyd, hogy 'beépüljön' mindaz, amit látsz. Írd le, hogy mi az, ami eszedbe jutott. :) (nem baj, ha elkalandoznak a gondolataid, negyed órán keresztül egy székre gondolni, amúgy is időpocsékolás lenne :) )
A nap inspiráló képe: Absztrakt légifotó - hólabdák ; Klaus Leidorf
A nap motiválója:
Csendes vizeken nem születik ügyes tengerész ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
Házi készítésű levendula szappan az A pumpkin & a princess-ről :)

Legyen szép napod!


2013. február 22.

28 csodás nap! #22


Február 22. - Gerzson, Zétény
  • Keress egy szép helyet az úton, amin haladsz munkába/iskolába, vedd elő a fényképezőgéped, vagy a telefonod és készíts róla fényképet. Mától kezdve minden pénteken tedd meg ugyanezt, ugyanarról a pontról, és látni fogod, hogy változik a természet, közeledik a tavasz. (mellesleg, ha úgy adódik, várom a képeiteket - nem kell profi minőségűnek lenniük - a from.panka@live.com-ra és a blogon is bemutatom az alkotásaitokat :) )
  • Jelölj ki egy számodra kedves tárgyat (lehetőleg ne túl nagyot) annak a tárgynak, ami bármilyen nehézségen esel át, megnyugtatja a lelked.
  • Nézz meg egy filmet, amit már rég láttál és próbáld meg átélni azt az érzést, mint amikor először láttad :)
  • Csoki. A hét megünnepléseként. Ugyanis péntek van :)
  • Bámulj a tükörbe. Addig, amíg fel nem tudsz sorolni minimum  dolgot, amit szeretsz magadon. :)
A nap inspiráló képe: 8th avenue ; Courtney Tight
A nap motiválója:
Rajtad múlik, hogy megtalálod-e a szépséget a legcsúnyább napban is ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
Bőr iPhone tok a Curiosity etc-n (újabban nagyon odavagyok a bőrből készült holmikért. :) )

Legyen szép napod!


2013. február 21.

28 csodás nap! #21


Február 21. - Eleonóra, Norina
  • Írtunk már össze álmokat, szerintem épp itt az ideje, hogy tegyünk is értük valamit a 'bevonzáson' kívül. A mai nap folyamán pécézz ki magadnak egyet az álmaid közül és tegyél egy lépést afelé, hogy megvalósuljon - keress rá az interneten, hogyan lehetne, vedd fel a kapcsolatot egy illetékessel, vagy kezdj bele egy új szokásba.
  • Írj naplót, amibe leírod a haladásodat, a motivációidat, azokat az apró dolgokat, amiket felfedeztél és megszerettél egy rögös út bejárásakor.
  • Tartsd tisztán a gondolataidat - ez legyen igaz az internetes életedre is. Iktasd ki azokat a tényezőket, amik csak feleslegesen elvonják a figyelmedet, amiket 'fölöslegesnek' tartasz.
  • +1: elindult az influenza-időszak, szerezz be minél több gyümölcsöt, vagy ha instant szereted, akkor vitaminbombákat. :)
A nap inspiráló képe: Empty nest syndrome ; Allyson Mae
A nap motiválója:
Wake up, kick ass, repeat ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
3 az 1-ben réteges nyaklánc (és nagyon egyszerű :) ) a project 22-n!

Szép napot! :)

2013. február 20.

28 csodás nap! #20


Február 20. - Aladár, Álmos
  • Térj be a nap folyamán egy olyan üzletbe, ami ugyan útba esik, de sose jártál még benne. Lehet az bármilyen egyszerű élelmiszerbolt is. Térképezd fel az új helyet és próbálj felfedezni valamit, ami miatt később visszatérnél.
  • Kezdj el egy idézetgyűjteményt összeszedni. Nem a facebookon torlódó 'idézetes' oldalakra gondolok, mint forrás, hanem nagyjaink nagy gondolataira, könyvekre, amiket olvastál, amikben volt valami, ami megragadott.
  • Ehhez kapcsolódóan: én szeretek úgy könyvet olvasni, hogy megjegyzem azokat az oldalakat, ahol valami szépet/érdekeset/igazságot olvastam, és később ki is jegyzetelem.
  • Mielőtt elaludnál vedd számba, hogy mi volt a napodban az 5 legjobb dolog. Akár naplót is vezethetsz róla, fotózhatsz is, így biztosan megmarad arra az esetre, ha rosszabb napod lenne egyszer. :)
A nap inspiráló képe: Sárkány ; Patty Maher
A nap motiválója:
Sose szeress olyat, aki átlagosként tekint rád ; Oscar Wilde
A nap ötlete alkotóknak:
Aranyba mártott mécsestartók a Bayside Bride blogon :)

Szép napot! :)

2013. február 19.

28 csodás nap! #19


Február 19. - Zsuzsanna
  • Kezdj bele valamibe, amit régen tervezel, vagy megígérted magadnak január 1-jén, hogy véghez viszed. Sose késő elkezdeni, ráadásul, ha egy nappal később kezded, egy nappal később látod az eredményét is.
  • Tanulj nyelveket! Tudjuk, hogy a mai világban elengedhetetlen a biztos nyelvtudás, ezért bátorítalak arra, hogy iratkozz fel pár hírlevélre, ahol angolt, németet, franciát tanulhatsz. Még egy tipp: keress olyan könyveket a neten, amik megvannak neked magyarul is. Töltsd le őket pdf formátumban, és az első olvasáskor a kijelölő segítségével húzd ki a nem ismert szavakat, kifejezéseket és a hasznos szófordulatokat. Második olvasáskor szótárazz ki minden szót (ne csak azokat, amik nélkül a mondatot nem érted) és olvasd el mégegyszer. Elég ebből 2 oldal minden nap, érezhetően jobban fogod tudni a nyelvet. :)
  • Vegyél magadnak egy könyvet, amit szívesen elolvasnál, akkor is, ha nem szeretsz olvasni. 
  • Segíts át egy idős embert a zebrán, fel a lépcsőn, vagy add át a helyed a buszon. Jobban fogod érezni tőle magad.
  • Ne nézz rá az órádra munka/iskola közben. Fogd fel úgy, hogy ha csak az aktuális tennivalódra koncentrálsz, az idő is gyorsabban telik majd.
A nap inspiráló képe: Rick Genest virágok közt ; Mateusz Stankiewicz (bár tisztában vagyok vele, hogy Rick Genest sok mindenkinél kiveri a biztosítékot, én mégis imádom ezt a képet - a rebellis természetellenesség a virágok gyönyörűsége ellen - fantasztikus)
A nap motiválója: A lényeg az előrehaladás, nem a tökéletesség ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Farsangi cicás maszk az ONR-en - imádnivaló!

Legyen gyönyörű  napod!

2013. február 16.

28 csodás nap! #16


Február 16. - Julianna, Lilla
  • Vegyél elő egy régi ruhát és próbáld meg átalakítani. Nem kell, hogy a végére ugyanúgy ruha maradjon, lehet az táska is. :)
  • Inspirációnak kapcsold be a tévét, most az egyszer, és kapcsolgass a csatornák között. Írj fel minden érdekes szót, amit hallasz.
  • Hallgass úgy zenét, hogy megfigyeled minden apró részletét,a basszust, a gitárt és a dallamot egyszerre. Kicsit hasonlít az ételkóstoláshoz. :)
  • Trombitáld össze az ismerősöket egy sátrazásban a nappaliban. Elég extrém ötletnek tűnik, de hát... egyszer élünk :)
  • Készíts előre tervet a jövő hétre nézve, hogy melyik nap milyen őrültséget fogsz elkövetni. Amit kitűztél, azt már muszáj lesz betartani. :)
A nap inspiráló képe: Colorblind ; Niebl Mirella - szeretettel ajánlom bármely más munkáját is, egyszerűen fantasztikus lány - ráadásul neki is ma van a szülinapja! :))
A nap motiválója:
Ha egy jelre vársz, ez az a jel ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
Bőr névjegykártya-tartó a lovely indeed-től - imádom ezt a színt, imádom, hogy arany fólia van rajta, meg hogy törékenynek, nőiesnek és egyszerűnek néz ki.

Legyen szép napod!

2013. február 15.

28 csodás nap! #15


Február 15. - Georgina, Kolos

Már csak két hét van hátra a téli hónapok végéig, úgyhogy el lehet kezdeni a tavaszi nagytakarítást. No, nem a kőkemény házimunkára gondolok most, hanem arra, hogy azokat a dolgokat, amik ebben az időszakban felgyülemlettek, és nem kedvesek a szíved számára, hagyd magad mögött. 
  • Iratkozz le 5 hírlevélről, amit általában el se olvasol, csak egyszerűen áthelyezel a töröltek közé. Minek küldjék, ha úgyse kell már? :)
  • Nézz körül a szobádban. Mi az, amit nem használtál nagyon régóta, mondjuk az elmúlt 2 évben? Fogod használni a következő 2 évben? Ha nem, akkor kuka! (és a 'jó lesz még valamire'-filozófia kerüljön most ennél a feladatnál parkolópályára)
  • Írd fel egy lapra azokat a dolgokat, amiket nem szerettél ezen a télen. Ne tartsd magadban. Gyújts egy gyertyát és égesd el a lapot - ezzel jelképesen megszabadultál ezektől a terhektől, és próbálj nem gondolni rájuk. Life goes on!
  • A karácsonyi lakomák ugyan már csak távoli emlékeinkben élnek, kezdj el egy tisztítókúrát: egész nap csak egészséges dolgokat egyél, a gyorskaja és az édességek még csak eszedbe se jussanak! + igyál rengeteg vizet!
  • Szánj 30 percet a napodból, hogy mozogj valamit: menj el futni, az edzőterembe, zumbázni, vagy épp otthon tornázz egy kicsit. Csodásan fogod érezni magad utána. :)
A nap inspiráló képe: Végtelen ; ismeretlen forrás
A nap motiválója: Törd meg a rossz szokásokat, vegyél fel jobbakat ; healthemily
A nap ötlete alkotóknak: A megfelelő mennyiségű víz bevitele jelentheti a legnagyobb gondot az egészséges életmódban, így azt ajánlom, próbáld ki a Squirrelly Minds kétféle poharát. Ezekből bizonyára szívesebben fogyasztod a napi sok vizet. :)

 Legyen szép napod!

2013. február 14.

28 csodás nap! #14


Február 14. - Bálint, Valentin

Felkészültetek a piros-rózsaszín napotokra? :)) Mivel a mai nap a szeretet/szerelem ünnepe (Amerikában ez inkább a szereteté, miközben nálunk csak a szerelmesek napjaként van számon tartva), ha tartod, ne feledkezz el arról, hogy kifejezd a szeretetedet a hozzád közel állókkal szemben. Ma erre adok egy-két tippet, hogyan lehet ezt megtenni anélkül, hogy drága ajándékokat kéne venni. Előre is bocsánat, ez most egy kicsit elüt a többitől. :)
  • Legevidensebb: mondd el szavakkal, adj puszit, öleld meg azokat, akiket a szívedben laknak.
  • Címkézz újra egy kis csokit, adj neki olyan nevet, amit szeretnél kívánni ezen a napon. Engedd el a fantáziádat.
  • Egy vicces mód: készíts szerencsesütit papírból, amiben a 'jóslat' legyen valami személyes üzenet. Rejtsd el, az öröm nagy lesz :) Ehhez hasonlóan készítsd el.
A nap inspiráló képe: A rét ; AtomicZen
A nap motiválója:
..és amikor körülnézel, láthatod, hogy az élet csodálatos ; ismeretlen forrás
A nap ötlete nem-alkotóknak:
32 otthonmaradós randiötlet a Six Sisters' Stuff blogról :) (kép forrás)

Szép napot!

2013. február 13.

28 csodás nap! #13



Február 13. - Ella, Linda
  • Reggel tölts meg egy bögrét forró teával és lógass lábat - mintha hétvége lenne :)
  • Ma ne a megszokott helyeden ebédelj, monitor elől állj fel!
  • Egy kis vidítógombóc: vegyél gyümölcsöket (almát, narancsot, kivit, banánt) és mikor hazaértél, készíts belőle gyümölcssalátát. Nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, miközben elmajszolod. Arra a fél órára igazán megállhat a világ is. (Kalóriahuszároknak nem ajánlott, de rakhatsz rá akár tejszínhabot is :) )
  • Tervezd meg a hétvégédet, hogy mit fogsz csinálni. Hagyd ki most a tervből a takarítást és az ehhez hasonló 'kényszer-dolgokat', koncentrálj csakis a jóra. A hét további részében már azzal a gondolattal ébredhetsz, hogy minden reggellel közelebb vagy ahhoz, hogy végre azt csinálhasd, amihez kedved van.
Még egy vidító gondolat: a holnapi nappal visszavonul a szőrös plüss-szív áradat, így már az émelyítő rózsaszínséggel se kell sokáig számolni. :) (nem, nincs baj a Valentin-nappal, de én - vagy mi? - jobban szeretem/szeretjük a kézzel készített ajándékot)

A nap inspiráló képe: Lány a vörös fátyollal ; Michael Magin
A nap motiválója:
A mai nap tökéletes arra, hogy elkezdd élni az álmaidat ; minna may
A nap ötlete alkotóknak:
Gyorsan, ha még mindig szeretnél Valentin-napon adni valamit, akkor ajánlom neked ezt az apró csináld magad ötletet: csokiszív nyilak Lisa Storms-tól. :)

Gyönyörű napot!

2013. február 12.

28 csodás nap! #12


Február 12. - Lídia, Lívia
  • Keress egy bölcs gondolatot, amire úgy gondolod, hogy holnap szükséged lehet. Írd fel, hogy holnap is láthasd és erőt meríthess belőle.
  • Ma beszélgess el valakivel a családból vagy az ismerősi körödből, akivel egyébként nem szoktál. Ha lehet mindezt ne interneten keresztül tedd.
  • Írj egy listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél megcsinálni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, olyanok kerüljenek bele, amik olyankor szoktak eszedbe jutni, amikor nincs időd semmire (munka/tanulás közben). Amikor unatkozol, vedd elő a listádat és csinálj meg a rajta lévő dolgokból.
  • Este, lefekvés előtt, hogy kiereszd a gőzt, tegyél be valami lassú zenét, amit szeretsz, hangosítsd fel (vagy dugd be a füledbe a fülhallgatót) és feküdj le a földre. Csukd be a szemed.
A nap inspiráló képe: Lusta nap ; Eva (a blogja pedig érdemes a követésre)
A nap motiválója:
Találj valamit, ami a szenvedélyeddé válhat, és maradj érdeklődő ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
Igen, igen, igen! Gyümölcsök szív formába fagyasztva a le zoe musings-tól!

Legyen gyönyörű napod!

 

2013. február 11.

28 csodás nap! #11


február 11. - Bertold, Marietta
  • Mutasd ki a szeretetedet azok számára, akik fontosak az életedben! Vegyél csokit, apróságot azoknak, akik szerinted megérdemlik, vagy csak írj egy üdvözlőkártyát, amiben megköszönöd, hogy az életed részét képezik. az élet túl rövid ahhoz, hogy ne mutassuk ki a szeretetünket. :)
  • Apropó, az élet rövid: ahhoz is, hogy foglalkozz mások véleményével. Vedd fel azt, amit szeretnél, ne törődj vele, ki mit mond, legyen az a ruhadarab akármilyen meghökkentő, vagy bolondos.
  • Ez egy nehéz dolog lesz: ajándékozz el egy könyvet egy idegennek. 'Hagyd el' az utcán benne egy üzenettel.
  • Még egy dolog a másoknak való ajándékozásról: küldj egy csomagot postán valakinek, akit ritkán látsz, de ne áruld el, hogy csomagja érkezik. Amikor megkapja, biztos, hogy nagyon boldog lesz!
  • A buszon, vagy vonaton ülve írj kedvességeket a kihelyezett újságokba, vagy vegyél egyet, írd tele, majd hagyd ott.
A nap inspiráló képe: A madáretető ember ; Marcin Ryczek
A nap motiválója:
Legyünk hálásak azokért az emberekért, akik boldoggá tesznek. Ők azok a kertészek, akik lelkünket virágzásra bírják ; ismeretlen forrás
A nap ötlete alkotóknak:
Nyomtatható Valentin napi üdvözlőkártya, amelynek ötletét a little monster adta. Nyomtasd ki szép papírra és fess rá vízfestékkel egy szívet. :) Íme a from panka with love verzió (kattints, és óriási lesz)

Legyen szép napod!




2013. február 10.

28 csodás nap! #10


Február 10. - Elvira
  • Tervezz ruhát! Vedd elő a rajztáblát, nézz körbe az interneten inspirációért, pl. itt, és találj ki egy olyan ruhát, amit szívesen felvennél bárhova. A farsangi időszakban akár a jelmezedet is megtervezheted - ha értesz a varráshoz ténylegesen formába is öntheted azt, amit megálmodtál.
  • Írj verset, kortársat. Ne aggódj, nem feltétlenül kell a szókincsednek akadémiai szintet megütnie, ha szórakozásból írsz. A francia Oulipo tagjai az absztrakt/szürreális költészetet vallják, és úgy írnak verseket, hogy egy meglévő könyv szavait egy más sorrendbe rendezik, ezzel újat hozva létre.
  • Legyen a vasárnapi menü valami olyasmi, ami ritkán van ebédre, vagy egyáltalán nem ettél még olyat.
  • Ülj le az asztalodhoz, vegyél magad elé egy tiszta fehér lapot, és írj fel egy szót a közepére (itt tudsz egyet beszerezni magadnak). Ebből a szóból húzz öt vonalat, aminek a végére írd fel az első 5 kifejezést, ami eszedbe jutott. Majd ezekből is húzz 5-5 vonalat. Csináld addig, amíg fel nem töltődsz, illetve, amíg el nem fogy a hely. :)
  • Még egy írós feladat: állítsd össze a listát, amit az eggyel későbbi születésnapod (tehát nem az idei) előtt el szeretnél érni. Tűzd ki a falra, ragaszd ki post itekre, a lényeg, hogy mindig lebegjen az orrod előtt a cél - szó szerint.
A nap inspiráló képe: Kanna-univerzum ; ismeretlen forrás
A nap motiválója: Hallgass a belső hangodra ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Süss kenyeret, de ne a hagyományos fajtából: először rózsaszín ételszínezőt adj a fehér tésztához és szaggass ki belőle szíveket, majd ezeket a szíveket berendezve egy őzgerincbe töltsd fel barna tésztával majd süsd meg. A pontos leírásért kalandozz el erre az oldalra, a Boulder Locavore-ra!

Szép napot!

2013. február 9.

28 csodás nap! #9



Február 9. - Abigél, Alex
  • Vigyél varázslatot a szobádba: készíts valamit, ami megtestesíti számodra a varázslatot. Legyen az egy felaggatott égősor, egy elkülönített rész, ahova a szívednek kedves tárgyakat állítod, vagy gyújtsd meg a gyertyáidat (illetve szerezz be gyertyákat, ha épp nincsenek :) )
  • Fogalmazd meg pontosan, hogy épp ma, pont most, mire vágysz a legjobban. Mit kell tenned ahhoz, hogy ezt elérd? Készíts egy pontos haditervet és ha elkészültél, illusztráld is. 
  • Gyűjtsd össze a szobádban lévő tárgyakat, amiket már nem használsz, de nem szeretnéd kidobni. Esetleg egy renoválást nem szeretnél rajtuk végezni? Ezzel a saját stílusodra alakíthatnád a legapróbb részletekig a dolgaidat, ráadásul teret engednél a kreatív energiáidnak is. Újrahasznosítós ötleteket itt találsz. :)
  • Keress elő a fiókból régi fotókat, amik nincsenek albumba rendezve, és készíts belőlük scrapbookot. Örömmel fogod mutogatni mindenkinek, garantálom. :)
  • Játékötlet: emlékszel még az ország-városra? Biztos, hogy kiskorodban rengeteget játszottál te is. Szedd össze a családot/barátokat és pattogatott kukorica, ropi, vagy sajtos rúd kíséretében játszatok egy partit.
A nap inspiráló képe: A fa ; Dmitry Ligay (egyik nagy-nagy inspirációm)
A nap motiválója: Higgy abban, amit akarsz ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Még mindig Valentin-nap - ez a párna a lehető legegyszerűbb módja a kreatív lakberendezésnek. Szükségeltetik hozzá egy fehér párnahuzat, ceruza, dekupázs ragasztó és csillámpor. :) A teljes elkészítését a High on DIY-en lehet fellelni.

Szép napot!

2013. február 8.

28 csodás nap! #8


Február 8. - Aranka
  • Vessz el az internet útvesztőjében. Keress oldalakat, amik az érdeklődési körödnek megfelelnek és figyeld, hogy azon az oldalon milyen más oldalakat ajánlanak.
  • Írd fel az álmaidat, később még jó lehet valamire. :)
  • Mozdulj ki a szabadba élmény-vadászatra: próbálj megjegyezni minden apró részletet a kintlétedről, hogyan lépsz, a talajt hogy érzed a talpad alatt, milyen a levegő, milyen érzés beszippantani, milyen, ahogy az arcodhoz ér.
  • Hozz létre egy saját mesehőst, aki megtestesíti mindazt, amilyen te vagy. Milyennek látod magad mesehősként? :)
  • Rendszeresíts egy befőttes üveget a jó emlékeidnek. Nem csak év elején lehet ezt elkezdeni. :)
A nap inspiráló képe: A városi balett táncos ; Vincent Bourilhon (egyik nagy-nagy inspirációm)
A nap motiválója: Hagyd, hogy minden csak megtörténjen ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Ideje készülni a Valentin-napra, most már ajándékkal is. Szerintem a legjobb ajándék mindig az, ami szívből jön, ez az üvegecske pedig nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű: kis papírokra írj fel 10 dolgot, amit szeretsz benne, és dekoráld ki. :) 

Szép napot!

2013. február 7.

28 csodás nap! #7


Február 7. - Rómeó, Tódor

Ne tévesszen meg a fekete-fehér képsereglet a bejegyzés elején: ez csak annak az alkalmából készült, hogy az embereket ne a színeik (akár a ruhákra is gondolhatunk) alapján ítéljük meg.

Napi teendők:
  • Lépj kapcsolatba egy olyan barátoddal, akivel már minimum fél éve nem beszéltél. Vitassátok meg, hogy mi változott az életetekben, és ha úgy adódik, szervezzetek meg egy találkozót, vagy találjatok ki egy közös programot.
  • Szólíts le egy idegent az utcán. Kérdezd meg, hogy hogy van, hogy érzi magát aznap, csevegjetek az időről, majd váljatok el. Ne félj attól, hogy bolondnak néznek. Régen, ez teljesen normális dolog volt, csak ebben az őrült világban tűnik furcsának. A régi szokásokat azonban vissza lehet hozni. :)
  • Van a telefonodon fényképezőgép? Vagy netán egy komolyabb fényképezőgépet hordasz magaddal? Ne habozz használni. Készíts pár nem beállított képet az utcán lévő emberekről, készíts belőlük fekete-fehéret, és fedezd fel az emberek személyiségét (legalábbis próbáld kitalálni).
  • Rejts el egy kedvességet a parkban/téren/út mentén álló fán egy idegennek. Lehet az egy apró kis üzenet vagy idézet is.
  • Szervezz, vagy keress egy farsangi mulatságot, ahova ebben a hónapban el szeretnél menni. Ne felejtsd el, hogy a farsang az a mi tradíciónk a halloweenre. Lehet zombinak is öltözni akár, rémségnek, hiszen a telet űzzük! :)

A nap inspiráló képe: A Hold ; ismeretlen forrás
A nap motiválója: Égj a legnagyobb lángokkal ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Mivel nem csak Valentin nap közeleg, a farsangi időszakra is fel kell készülni: például a A Bird's Leap maszkkal! :)

Csodás napot!

2013. február 6.

28 csodás nap! #6


Február 6. - Dóra, Dorottya
  • A reggeli (vagy esti) zuhanyzás alkalmával bepárásodott tükörre írj valami kedveset magadnak, vagy  a család más tagjának. A következő páratámadáskor láthatóvá válik. :)
  • Térj be egy pékségbe és vegyél valami meleget. Út közben, hazafelé, vagy épp az iskolába/munkába menet majszold el reggeli/uzsonna gyanánt. Jót fog tenni a hideg időben a kezeidnek is a melegsége, ráadásul egyúttal le is mozgod kicsit a sétával.
  • Szabadulj ki, és fújj buborékokat az utcán. De tényleg, mi tart vissza? Ha megmosolyognak az csak azt jelentheti, hogy derűsebb lett mások napja is tőle, te pedig jól érezted magad közben. :)
  • Ha van pár perced út közben, ülj le egy padra, és nézd meg a járókelőket. Gondolkozz el rajta, hogy te is úgy éled-e meg az utat minden nap, mint ők? Figyeld meg pontosan, hogy milyen környezetben haladsz végig nap mint nap.
  • Próbálj ki egy új frizurát. Ha eddig kibontva hordtad a hajad tűzd fel, a hullámost egyenesítsd, az egyenest göndörítsd. Ha nem tetszik, akkor is csak ez az egy nap ment 'kárba', viszont ellenkező esetben egy új szerelem is kezdődhet közted és az új stílusod között.
A nap inspiráló képe: A buborék ; Phoebe Catibayan
A nap motiválója: Csak egy álmodozásra vagy ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Szakíts időt erre a 20 perces szíves póló make over-re. Érdemes. Elkészítés menete a Kittenhood-on. :)

Legyen gyönyörű napod!


2013. február 5.

28 csodás nap! #5



Február 5. - Ágota, Ingrid

  • Vegyél magadnak egy rejtvényújságot, és tévénézés illetve a facebook frissítés gombjának nyomogatása helyett (tehát amikor unatkozol) inkább fejts meg néhányat belőle. Az agyad is frissen marad, és a sikerélmény, amikor meglátod a megoldást... kell még ezt ragozni? :)
  • Csinálj magadnak egy titkos könyvet - az egyik könyved hátuljába ragassz be egy borítékot, ahol aztán mindenféle kis titkokat rejthetsz el.
  • Keress elő egy olyan kiegészítőt vagy ékszert, amit már régen hordtál, és éleszd fel. Alakítsd át, építsd, gondold újra, és holnaptól újra hordhatod.
  • Változtasd meg a háttérképed és a csengőhangod a telefonodon: legyen mindenképpen vidám, olyan, amire ha ránézel, rögtön úgy érezd, hogy a világ egy jó hely, és az élet szép.

Feladat: Holnap reggelre állítsd be az ébresztőórát kicsit korábbra és csinálj valamit, amit csak hétvégente szoktál. Igyál kávét, heveréssz az ágyban laptoppal, vagy nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból. Garantáltan jobban indul a napod (és nem leszel fáradt, mire elérsz az iskolába/munkahelyedre)!

A nap inspiráló képe: Színes lufik, nyári tengerparton ; Jo Bradford
A nap motiválója: Ragyogj olyan fényesen, mint a gyémánt ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Körömlakkot! Színeset! Pöttyöset! pshiiit-en!

Szép napot!


2013. február 4.

28 csodás nap! #4


Február 4. - Csenge, Ráhel

Ne hagyd magad becsapni. Bár a naptár hétfőt mutat, attól még lehet igazán kiváló napod! (és a tegnapi levelet el ne felejtsd feladni! :) )
  • Változtasd meg a napi menüt, amit enni szoktál. Ha reggel pékségben veszed az ételedet, vegyél olyat, amit eddig még nem próbáltál ki.
  • Adj 200 Ft-ot egy hajléktalannak. Ennyi pénzt, valószínűleg, tudsz nélkülözni, neki viszont nagy segítség lehet. (ha attól jobban érzed magad, vásárolj belőle ételt és azt add neki, szerintem, az is nagy örömre adna okot annak, aki igazán szűkölködik)
  • Ne dugd be a füled, amikor az utcán jársz-kelsz, hallgasd a hangokat, amik kiszűrődnek egy-egy üzletből, az utcai beszédet, az autók motorzúgását, halld meg azokat a hangokat, amiket egyébként fel sem fedeznél.
  • Kérd el egy barátod vagy padtársad határidőnaplóját és írj bele kedves üzeneteket. Na, ezzel garantáltan jobb napja lesz! :)
  • Ne szürkülj be! A sok sötét ruhás ember között igazán jól mutatnál mondjuk világoskék/pink/citromsárga öltözetben. Legyél feltűnő!
A nap inspiráló képe: Fényinstalláció ; Lee Eunyeol
A nap motiválója: A jövő azokhoz tartozik, akik hisznek az álmaik szépségében ; one canoe two
A nap ötlete alkotóknak: Készíts egy vázát papírbevonattal. Egyszerű és mutatós, az útmutatást a One artsy mama oldalon találod. :)

Legyen szép napod!

2013. február 3.

28 csodás nap! #3


Február 3. - Balázs

Pihenj, és töltődj fel, mert vasárnap van. :)
  • Próbálj ki valami új innivalót. Keress otthon egy teát, amiből még nem ittál, a kávédat készítsd el több tejjel (vagy éppen kevesebbel), kísérletezz ki valamit, amit szeretsz, de eddig nem tudtál róla!
  • Szakadj el a számítógéptől és olvass valamit! Ha nincs új könyved, vegyél elő egy régi kötelező olvasmányt, hidd el, egészen másként fogod értelmezni, mint akkor, amikor olvasnod kellett.
  • Írj levelet papíron! Elég egy sima A/4-es lap és egy szépen fogó toll, a gondolataid... holnap add fel postán, a címzett sokkal jobban fog örülni ennek, mint egy facebook üzenetnek vagy e-mailnek. :)
  • Ülj le a családdal este társasozni! Vegyétek elő a Monopoly-t, vagy a Gazdálkodj okosan!-t is akár, töltsetek el egy-két órát együtt. A játék öröme összehozza a családot és ünneplésre ad okot akkor is, ha épp nincs semmilyen esemény.
  • Kezdj el blogot írni, tudd meg, mit szeretsz! A szeretem-dolgokat gyűjtheted akár egy tumblr blogon is, a lényeg, hogy egy helyen legyenek, és rendszeresen frissítsd. Mától minden nap keress 5 képet, idézetet, zenét, ami tetszik, és a gyűjtőhelyedre töltsd fel, posztold ki.
A nap inspiráló képe: Madalina Andronic
A nap motiválója: A család mindent jelent nekünk ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Horgolj kis 'ölelés zsákokat' azoknak, akiket szeretsz. A mintát a The Party Artisan oldalán találod. :)

Szép napot!

2013. február 2.

28 csodás nap! #2


Február 2. - Aida, Karolina

Úgy gondolom, hogy egy szombati nap, amikor épp csak a lazulás számít épp megfelelő arra, hogy a kreatív energiákat felélesszük, új dolgokat próbáljunk ki, ezért:

  • Ideje átnézni a nyári nyaralós képeket! Nézd meg őket, rendezd őket egy online albumba, szerintem a barátaid se bánnák, ha egy szép online publikációban megosztanád velük a legszebb élményeidet a meleg évszakból. Ehhez az issuu-t vagy a prezi-t ajánlom! :)
  • Ha a tavalyi nyár/év nem lett volna elég, és maradt még valami, amit meg szeretnél nézni, bármilyen város, ország, vagy épület, ne habozz tovább és gyűjts ezekről képeket, információkat, állíts össze magadnak egy pinboard-ot, hogy magad előtt lásd a célt: oda, mindenképpen el akarsz jutni.
  • Kalandozz el youtube-on! Keress egy zenét, amit szeretsz, és az ajánlott videókból válaszd ki a következőt, amit meghallgatsz, de véletlenül se olyat, amit már ismersz! Pár kör után látni fogod, hogy így aztán nem várt kincsekre is bukkanhatsz. :)
  •  Írd le az inspirációidat. Inspirációt nem csak az alkotáshoz, de magához az élethez is lehet gyűjteni, akár ruhák, receptek, teendők formájában is. 
  • Szedd listába, hogy mi az, amit meg szeretnél tanulni. Mi az, amire mindig is vágytál, de sose tudtad, hogy hogyan kezdj neki? Kezdj el kutakodni, hogy miként lehetne nekikezdeni és vegyél fel egy új szokást. :)
A nap inspiráló képe: Angie Stong
A nap motiválója: Szeresd magad jobban ; Ivana Cunja
A nap ötlete alkotóknak: Varrj szíveket egy megunt zoknira! Hordd egészséggel és örömmel, akkor is, ha nem látszódik ki a nadrágod alól. A leírásért a Caught on a Whim blogra tessék fáradni. :)

Legyen szép napod!