2013. március 6.

Quickie: Sógyurmázzunk



A sógyurma az a tipikusan kényelmes megoldás, amit könnyű elkészíteni és rengetegféleképpen lehet alkalmazni az emlékgyártástól a dekoráción át ajándékkísérőig. Az én fiókom tele van sógyurma sütikkel, amiket apró kedvességnek készítettem, és így, ha ajándékot adok, akkor hozzátehetek egyet-egyet alkalomadtán, amikor egy kis plusz kedvességet szeretnék belecsempészni a csomagolásba. :)
A The Cheese Thief blogon találtam ezt a nagyon aranyos pohár-és üvegdekorálós ötletet: a gyurmát kinyújtva betűnyomdával és hurkapálcával mindenféle mintát és szöveget nyomdázott bele, majd azon a felületen hagyta megszáradni, amire később a dekoráció került. :)
Gyors és egyszerű, ráadásul a lehetőségek száma határtalan.

Sógyurma recept:
  • 1 bögre só
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre meleg víz
Keverd össze és mehet a gyurmázás. Ha nincs kedved megvárni, hogy megszáradjon, rakd be a sütőbe 45-60°-on kb. fél órára, csak arra ügyelj, hogy olyan edényt ne tegyél be, ami nem szereti a sütőt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése