2013. február 1.

28 csodás nap! #1



Prológus:
Február a tél utolsó hava, mégis igen nehezen viseljük már ilyenkor a hideget. Várjuk a meleget, a napot, és eszünk ágában sincs már kidugni az orrunk hegyét se legtöbbször önszántunkból a szabadba, ahol a mínuszok még javában táncolnak, süvít a szél, és szerencsétlenebb helyeken a méteres hó esik le (ugyan magával a hóval nincs probléma, csak a vele járó lapátolással. :) ).
Úgy gondolom, mindenkinek jól jöhet egy kis melegség ezekben a napokban, így mától kezdve 28 napon keresztül megpróbálok egy kis szépséget csempészni a napotokba. Nem tagadom, a 365-ös fotóprojektem adta az ötletet, hátha tudok 28 napon keresztül blogot is frissíteni - ha már januárban olyan keveset láthattatok belőle. Ez a legnagyobb dolog, amit eddig ezen a blogon csináltam, így remélem, hasznosnak találjátok, és tényleg tudok egy kis pluszt csempészni minden napotokba. Látogassatok el a blogra minden reggel fél 7-kor, hogy megláthassátok az aznapi jóságot, amit nektek szántam. :)

Febuár 1. - Ignác

Pörgesd fel magad! Péntek van, ez már önmagában is elég erőt ad ahhoz, hogy ezt a napot jobb kedvvel 'éld túl'. Ha ez nem elég, próbálkozz meg a következőkkel:

  • Iskolába/munkába menet ne lefelé, hanem felfelé nézz! Nézd meg a házakat, amik mellett elhaladsz, képzeld el, hogy épp mi történhet bennük, vagy épp azt, hogy 50 évvel ezelőtt hogy nézett ki a környék. Képzeld el, hogy milyen emberek járhattak arra, mit viselhettek, hogyan beszéltek, miként viselkedtek!
  • Kacsints rá/mosolyogj idegenekre! Az ő napjuk is szebb lesz tőle, és te is jobban érzed magad ettől (plusz: gondolkodhatnak majd rajta, hogy honnan ismernek.).
  • A szünetben, ha teheted, öltözz fel, és menj ki 5-10 percre a szabadba! Lélegezz párat, jó mélyen, és fújd ki a levegőt. Érezd, hogy kitisztul az agyad. Hidd el, a nap további része is egyszerűbb lesz. :)
  • Használd ma fordítva a neved! Nos, mi lenne visszafele? :) Nekem Ólszál Acul Adreg. :)
  • A rossz híreket helyettesítsd új, jó hírekkel! Este nézd meg a híradót, de vedd le a hangot, és szinkronizáld a családnak, vagy a barátaidnak!
A nap inspiráló képe: Álomfogó tetoválás a piros ruhás lányon ; ultravioletsoul  
A nap motiválója: Légy erős, sosem tudhatod, kit inspirálsz éppen ; M*RKologie
A nap ötlete alkotóknak: Valentin napra készülődve mi más is lehetne, mint valami szíves? Az A pumpkin & A princess blogon találtam ezt a csodás koszorút, amit gyakorlatilag úgy dekorálhatsz, ahogy szeretnél. :)
Szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése