2012. július 29.

Vattacukor és utcabál: így ünnepeltük Bokodon a falut


Július utolsó hétvégéjén szokták megrendezni Bokodon a falunapot. Ezen utoljára nagyjából 12-13 évesen vettem részt, azóta valahogy vagy nem volt kedvem, vagy nyaraltunk, vagy a társaság nem volt jó. Idén majdnem megint közbeszólt egy fesztiválozás Tatán, de végül mégis csak úgy döntöttem, hogy a falusiakkal töltöm el ezt a szombatot. Megbeszéltük a volt osztálytársakkal, barátokkal, hogy találkozunk egy kis beszélgetés erejéig, hogy azt a sok időt, amit már máshol töltöttünk, egy kicsit bepótoljuk azzal, hogy kivesézzük az eddig történteket.
Így történt, hogy végül a bokodi falunapon kötöttem ki szombat délután. Íme néhány kép arról, ami tegnap történt.

Először is, a programot egyetlen képpel tudnám jellemezni (és tudom, hogy negatívat gondoltok bele, de NEM! ez a blog nem olyan, tudjátok)

Másodszor is, be szeretnék számolni a nagy találkozásomról egy ismeretlen ismerőssel, Várnainé Balogh Beával, egy ügyes kézműves anyukával, akinek munkáit már régóta követem facebook-on, sőt, Sweetness-tervbe is vettem, de személyesen még nem volt alkalmam (vagy csak nem emlékszem) találkozni vele. Nos, ez a dolog egyre közelebb kerül valószínűleg, mert mostmár van jó pár képem azokról a mindennapi szépségekről, amiket ő készít. Ízelítőnek, amíg nem készül el a teljes Sweetness (ami lehet, hogy pár nap, de az is lehet, hogy pár hét), itt van pár kép,hogy felcsigázzalak titeket:

Extraképek, babaképek. :) A többiért pedig erre tessék.



Ezek pedig mi vagyunk :))))


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

Könyvajánló: nyári kedvencek



Én nagyon szeretek olvasni - talán ez nem is olyan meglepő a sok-sok könyves bejegyzésem után -, viszont annyira nem vagyok ínyenc, hogy az étteremben is mindig ugyanazt rendelek. Ezért is van az, hogy ritkán olvasok új könyveket, általában a nagy kedvenceimet szoktam újraolvasni, újragondolni, újra átélni.  Bár idén nyáron elég kevés dologra marad időm a munkám és a szakdolgozat mellett, azért az olvasást most sem hanyagolom. Ettől függetlenül, most úgy gondoltam, hogy összeszedek nektek párat, amik valószínűleg jó könyvek. Az, hogy az Ulpius-ház kiadótól válogatok, nem véletlen: kedvenc könyveim mind ettől a kiadótól származnak. :)



Ez áll rajta:
Egy könyv, ami életet ment…
Egy sziget, ahol boldogságra lelsz…
Egy utazás, ami örökre megváltoztat…
 A Pearl of the Caribbean egy igazán különleges hajó. Egy ősi legenda újjászületéséről, a rejtélyes boldogságszigetről és a karibi „emlékgyógyító”, Carol Santos újbóli felbukkanásáról suttog a hajó személyzete és a kiválasztottak, köztük egy magyar nászutaspár is. Ladányi Niki újságíró azonban nem a boldogságszigetet keresi; egy fájdalmas emlék, egy sorsfordító titok és egy halálosan veszélyes ellenség elől menekül…Egy másik fiatal nő, Leonora, San Juanban egy életre szóló küldetést teljesít. Vajon képes-e egyszer az életben a szívére hallgatni, és olyasvalakivel megosztani a súlyos feladatot, aki segítője, lelki társa és akár szerelme is lehetne az úton… vagy ez a döntés végzetes következményekkel jár? (Ulpius-ház)

A könyv hátulján ez áll: Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők, hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani. A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét? (Ulpius-ház)


A hátulján ez áll: Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz. A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba. Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak. Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg. (Ulpius-ház)




És hogy én mit olvasok, ha épp nem Franciaország és Párizs van a terítéken?
Jelenleg: Cecilia Ahern - A holnap titkai


Cecilia Ahern az egyik kedvenc írónőm: egyszerűen elvarázsol és inspirál minden, amit ír. Először akkor találkoztam könyvével, amikor gimnáziumban a szokásos minden éves nyári angolos olvasáskor kezembe akadt a Ps. I love you című könyve, amit azóta meg is filmesítettek. Az volt az első alkalom, amikor nem éreztem úgy, hogy a kötelezőt rossz olvasni. Azóta túl vagyok az Ahol a szivárvány végetéren, amiben egy kicsit magamra ismertem, és az enyhén szürreális, de mindenképpen megkapó történeten az elveszett zoknikról, emberekről és hangokról, a Talált tárgyak országán is. Mivel ezek közül mind olyan volt, ami a top 20 könyvlistámon szerepel azóta is, ezért vettem meg A holnap titkait is. Ne riasszanak el titeket a kicsit szentimentális címadások, nem  ragadós, Daniel Steel könyvekről van szó, hanem inkább modern tündérmesékről.
A főszereplő a 17 éves Tamara Goodwin aki nemrég vesztette el édesapját, aki öngyilkos lett. Az amúgy luxuskörülmények között élő, elkényeztetett lány nagybátyja családjához kerül, és megismerkedik az egyszerű élettel, miközben édesanyja az őrület szélén áll férje elvesztése miatt. Egy nap viszont egy mozgókönyvtár áll meg a ház előtt, ahol egy üres könyvre bukkan, ami megváltoztatja addigi életét.

Amiket még tőle el kell olvasnom: Lány a tükörben, Ajándék, Bennem élsz, Bárcsak láthatnál

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!



2012. július 24.

Olimpiai lázban égve - buli a megnyitóra


Teljesen bee vagyok szerelmesedve a mindenféle téma köré épülő buliötletbe, így számítsatok rá, hogy lesz ebből még sokkal több is. :)
Az első ilyen bejegyzés pont kézenfekvő témát ölel fel: hétvégén kezdődik a 2012-es londoni Olimpia! A csodás képeket a Bird's Party szállítja.
Ha épp a megnyitóra vagy csak Olimpia-nézős délutánt tervezel, akkor a következő képek és ötletek abszolút neked szólnak.

Mint minden sporteseményre, a te bulidra is jegy szolgáljon meghívó gyanánt! Ehhez vagy letöltöd a fizetős nyomtatható csomagot, vagy elkészíted a saját designodat. :) A jegyen kívül zászlókat, sütibe szúrható lapokat és szívószálra fűzhető zászlókat is találsz - ha esetleg nem szeretnéd, hogy a tervezés sok időt elvegyen. :)

Az étellel kapcsolatban: ha közös tévézésre kerül a sor, akkor az asztalra olyan harapnivalók kerüljenek, amik lehetőleg nem hagynak túl sok nyomot maguk után. Célszerű a nappaliban lévő asztalt használni ilyenkor, hogy nehogy lemaradj (mint házigazda) a fontos pillanatokról, neked se kelljen futkároznod sokat az inni-és ennivalóért.

A boltban beszerezhető kész rágcsálnivalókon kívül, a gyorsan elkészíthető sütemények közül én a muffint ajánlanám: ezeknek a tetejére a fehér bevonatra vagy marcipánra olyan mintát készítesz, amilyet szeretnél, ráadásul fogpiszkálóra rögzített zászlókkal, medálokkal díszítheted is.

Na de elég a szócséplésből, jöjjenek a képek az inspirálódásra:


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


2012. július 23.

A from {panka} with love arca



Ez a megfogalmazás, miszerint a blognak 'arca' van, egyszerűen nem pontos. Ezt szeretném címnek beírni: íme, képek arról, hogy a from {panka} with love milyen érzéseket szeretne közvetíteni és hogy hogy érzem magam attól, hogy ennyien érdeklődnek a dolgaim iránt.
Aki rendszeresen idelátogat, vagy facebookon követi az eseményeket, az tudja, hogy szeretem keverni a fotós énemet ezzel a másik oldalammal - illetve szét se tudom nagyon választani. 
Ezért is - meg a fent  említett dolgok miatt is - osztom meg ITT ezeket a képeket. Ezek a képek az igazi from{panka} with love érzést közvetítik, vagy legalábbis azt, amit én szeretnék, ha éreznétek. :)


A modell: László Gertrúd, drága unokahugom.

Eredetileg nem volt célunk semmi ilyesmit csinálni, egy teljesen átlagos portfólió-készítős délutánnak indult az egész. Aztán amikor a gépen megnéztük a képeket, akkor jutottunk el odáig, hogy annyi használhatót sikerült összehozni, amik ráadásul pont olyan hangulatot árasztanak, mint amilyet a blog szeretném, hogy árasszon, hogy azt már érdemesebb valamilyen formában közzétenni: az életigenlést, boldogságot, önfeledt mosolyokat, bolondosságot, némi  kreativitást és általánosságban minden látható és láthatatlan szépséget.

Így történt, hogy ismét keveredett a fotózás a blogolással és hogy ezek a képek ide kerültek Grétiről.



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


2012. július 22.

Inspired 4+1


+1 Gyertyatartók | Once wed

A hét zárásaképp gondoltam egy kisebb összeállítást olyan dolgokból, amit a vízfestékek inspiráltak. Jövő héttől visszatérünk a rendes kerékvágásba mindenféle kedves dologgal. :)
Köszönöm, hogy velem ünnepeltetek, itt az utolsó összeállítás :))



1. Vízfesték-esküvő | 100 Layer cake 2. Koktélruha | Aritzia 3. Virágos körmök | The Beauty Department 4. Pénztárca | Etsy

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!

 

2012. július 20.

Névjegykártya design DIY



Egy ideje gondolkodom új névjegykártya gyártásán, mert ami eddig volt, az internetes címeim változása miatt kezd avittas lenni. Lehet, hogy ez lesz a következő dolog, amit készíteni fogok. :) Pinteresten találtam, mint kiderült, az eredeti forrás a while the sun shines,  igen egyszerű, mégis nagyszerű megoldása ennek a kérdésnek: vízfestékkel festeni a szélét! Ha másért nem, csak úgy, szórakozásból biztos ki fogom próbálni. :)

A képek egyébként magukért beszélnek. :)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


2012. július 19.

Me heart Art: Suhita Shirodkar



A Curate+ Love blogon találkoztam ezekkel a remek festményekkel, amik Suhita Shirodkar munkái. Suhita az etsy profilján azt írja: 'Szeretem megörökíteni az életet, akkor, amikor történik. Sose indulok el a füzetem és a festékeim nélkül. Az utazás inspirál, és egy tökéletes világban egy darab hátizsákból élnék és egész nap csak festenék.' Varázslatosak, szépek, kissé absztraktak, mindenképpen szeretnivalóak. Ti is így éreztek? :)



 
 
 

Ha tetszett a bejegyzés,oszd meg a barátaiddal is!





2012. július 17.

Quickie: Fesd magad címkék


Ma már minden arról szól, hogy személyessé, egyedivé kell tenni mindent. Ez így van az ajándékokkal is, és minden mással is, ami az ajándékkal együtt érkezik: mint például a címkéje. A fenti képen lévőket mondjuk én inkább egy saját bolt farmerjain tudnám elképzelni, mint ajándékon, de ettől függetlenül, bármi mást is festhetsz rájuk.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!



2012. július 16.

Így készítsd el: festmények sütiken


Óóó, na ez olyan dolog, amit szerintem minden hozzám hasonló ki szeretne, és remélhetőleg ki is fog próbálni. :)) The decorated cookie : Sütiken, festmények. Tavaly teljesen beleszerettem a karácsonyi díszekbe, amiket az egyik ismerősöm csinált. A tojáshabba keverte az ételszínezéket, és ettől lettek szép sütijei, amiket a fára aggatott. Ez most egy kicsit más. Fehér marcipántetőre, vagy cukormázra festünk.

A miként a következő. Elővesszük a még nem használt, vagy nagyon alaposan kitisztított ecseteinket, majd elkészítjük a festéket. Fehér ételszínezékbe keverjük a színeket, és egy csöpp vizet (nem sokat, mert se a marcipán, se a cukormáz nem szereti a vizet!) adunk hozzá. Kezdhetjük a festegetést. :)

 Én például leginkább kiállításmegnyitókon, ünnepi asztalon tudom őket elképzelni, nem egy vasárnapi ebéd után, de ki tudja... Lehet, hogy ti mások vagytok.

Ha tetszett a bejegyzés,oszd meg a barátaiddal is!
 

Watercolor week - ünnepeljük az új design-t!



Az új blogos kinézet a vízfestéken alapszik: egyszerűen imádom a festékeket, mint minden rendes művészlélek. Úgyhogy, úgy döntöttem, egy hetet rá lehet szánni, hogy, hasonlóan a Könyvek hetéhez, csupa-csupa festéssel kapcsolatos dologról szóljon a blog. 

Így biztos, hogy frissülni is fog a blog, a tartalomjegyzéket pedig ezalatt a bejegyzés alatt fogom vezetni. :)

Ünnepeljünk együtt! :))