2012. június 29.

Színek az üvegben

© andreagrafika


































Imádom a színeket! Ezért a szobámat igyekszem minél több színes dísztárggyal feldobni. Mivel szeretem az egyedi, nem hétköznapi ötleteket és nem utolsó sorban a könnyen és gyorsan elkészíthető díszítő elemeket, ezért most egy ennek megfelelő ötletet írok le nektek.

Kellékek:


Az Anilin festékkel festés órán találkoztam először. Hamar megszerettem, mert könnyen kezelhető, mint a hagyományos vízfesték, viszont sokkal élénkebbek a színei. Mesésen élénkek, csak ajánlani tudom!
Azért használom ezt a víz színezéséhez, mert nem mattul be tőle, csak élénk színűre festi. Ezt a festéket bármelyik hobbi és művészellátó boltban beszerezhető.

Tipp:
  • Érdemes másfél – 2 havonta cserélni a vizet az üvegekben!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg a barátaiddal is!

2012. június 25.

Kerti móka gyerekekkel


Általában nem nagyon szoktam gyerekekkel kapcsolatos posztokat írni (bár lehet, hogy kéne), hiszen én még nem vagyok szülő, de azért úgy gondolom, hogy a személyes élményeimet megosztom, hátha másnak is hasznos lesz. :)

Nos, tegnap egy kisebb családi összejövetelen voltam. Nagybátyámnak van két kislánya, Dóra és Petra, a családban a legkisebbek, 9 és 6 évesek. Gyakorlatilag a hajuk és a szemük hasonló csak, egyébként két teljesen különböző személyiség. Dóra nagyon csavaros észjárású, logikusan gondolkodó, hangos kislány, míg Petra inkább csöndesebb, őszinte jellem, én leginkább a művészlélek jelzőt használnám rá.
Mikor odaértünk, Dóra rögtön ilyen karkötőkkel fogadott minket, amiről rögtön eszembe ötlött, hogy milyen inspirálóak is a gyerekek!
Épp ezért írok ma róluk és a tegnapi alkotásukról, hátha van nálatok is kislány a családban, akivel szívesen játszanátok, de épp nincs semmi nálatok: örömmel jelentem, hogy ehhez aztán tényleg nem kell szinte semmi különleges és még az alkotókészséget is fejleszti! :)

Szóval, az egész történet lényege a virágékszer - szerintem egészen brilliáns ötlet. :) Összegyűjtöttek jó pár virágot (amiből néhányat gaznak hívnak akik nem hiszik, hogy virág), füvet (talán valamiféle pampafű lehetett) és elkezdődött a nagy alkotás: fűzés, kombinálás, és végül az egész családon egy vagy több karkötő és/vagy nyaklánc sorakozott. A legjobb dolog pedig, hogy a szerencséseké még illatozik is. :)) Az egyetlen probléma ezzel, hogy nem egy maradandó dolog, épp ezért a fényképezőgép jól jön, ha meg akarjuk örökíteni őket. :) Én is egy kicsit bekapcsolódtam a kreatív folyamatba végül: poharakat jelölgettem virágokkal. :)

Remélem, sokan bírjátok alkotásra a gyerekeket! Nekem ez most egy nagy inspiráció volt, bár lehet, hogy annak tudható be a nagy ámulatom, hogy nem vagyok körülvéve nap mint nap gyerekekkel. Mindenesetre: itt vannak a képek az áldozatokról és az alkotás folyamatáról! Az utolsón pedig a csodálatos pohárjelölőm. ;)

Ha nektek is van hasonló ötletetek, bátran írjatok facebookon, vagy a from.panka@live.com-ra ;)

+1: A TORTA!: gesztenyés habos csoda



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. június 22.

Péntek a Pinteresten!


Már jó rég kihagytam a pénteki  találataimat, de most visszatértem. A hőségben többnyire fehér dolgokat találtam.:)))

Fent: Festett kulcsok 


1. Ujjlenyomat a nyakadba | Etsy 2. Puff | Scrapstudio 3. Vattacukor | Indulgy 4. Papírvirágok | I Scrap, U Scrap 5. Süti 'nyalóka' | Love from the oven 6. Akasztós teafilter | Yanko Design 7. Csipkepánt | Etsy 8.  Csipkebura | maillo

Ha tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg a barátaiddal is!


Szőtt póló - pólóból


Jól szellőzős, design-os és teljes mértékben elkészíthető kategória: szőtt hátú felső. Eredetileg magát a képet Pinteresten találtam, de aztán megtaláltam egy blogot is, ahol egy lány, nevezetesen Rachel, elkészítette a saját verzióját erre az ötletre. 
A leírás szerint nincs is másra szükséged, mint:
  • ollóra
  • felsőre
  • plusz anyagra
  • tűre, cérnára
  • egy kis időre
Vágj csíkokat a felsőrész hátára,  csíkozd fel a másik anyagodat is és kezdj el szőni. (Hasonló módon, mint ahogy a könyvet szőttük). A végeket rögzítsd gombostűvel, majd ha végeztél varrd oda. 
Néhány kép segítségül:


Plusz tipp: Ne sződd szorosra! Sokkal lezserebb viselet lesz belőle! :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


2012. június 17.

Nyár van!


Meleg lesz ma. Narancssárga riasztás van érvényben az ország nagy részén. Hát, akkor már inspirálódjunk is ebből a melegből, egy kicsit. :)









Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

 

2012. június 16.

4 gyurmaékszer, amit Te is elkészíthetsz


Azt hiszem, nincs olyan lány, aki ne esne ámulatba a csodálatos gyurmakészítményektől,amik nap mint nap szembe jönnek velünk, ha nem is az utcán, de a facebookon mindenképp. Én is egyre jobban odavagyok értük, gondolkodom rajta, hogy beszerzek pár FIMO gyurmát, hogy kipróbáljam mégis milyen elkészíteni a saját ékszereket, kiegészítőket.
Mivel szeretnélek ma egy kicsit titeket is alkotásra bírni, összegyűjtöttem pár képet, ami inspirációul és segítségül szolgál és egyszerűen  elkészíthető. :)

A kattintás elvisz a forráshoz és a tutorialhoz!





Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


 



2012. június 9.

Virágcsodák sajátkezűleg


Ez is egy olyan dolog, amit már jó ideje (kb. húsvét óta) tervezgetek, hogy megosztom veletek. Azóta persze, lehet, hogy már többen is láttátok máshol, de azért aki nem, annak mégis jó, ha van egy ilyen filléres dekorációs ötlet a tarsolyában. :) Később bemutatok egy másik módszert amivel kisebb, tömörebb virágokat készíthettek. Ez az elkészítési mód a Rust&Sunshine-ról való.

Nálunk is ilyen virág van az asztalon. :)


Nincs is másra szükséged, mint:
  • szalvétára
  • ollóra
  • kötözőanyagra (drót, gémkapocs, madzag, valami)
1. A szalvétákat szedd szét rétegekre (A tesco-s színeseket használom én :)), 8 réteget tegyél össze és hajtogass belőle legyezőt.

2. Kösd össze a közepét!

3. Nyisd szét a legyezőt, és a rétegeket hajtogasd felfelé. Rendezd el a szirmokat és kész is van egy virág. :)







Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!





2012. június 6.

Csináld magad fonalszív


Igen, láttunk mi már messzeföldről érkezett hazavágyós térképet, de most ezt egy kicsit továbbfejlesztve egy sokkal bonyolultabb (igazából nem) formát mutatok nektek: összevissza szív szögekkel és fonallal, fán, csak hogy jól nézzen ki és garantált legyen a sikere.

A Green Wedding Shoes oldalán találtam az ötletet, ami rögtön beindította a fantáziámat, hogy vajon, miket lehetne még csinálni. Bármit! Sajnos én is most időszűkében vagyok (mint ahogy ez a blogbejegyzések számán is látszik), úgyhogy csak az eredeti képekkel tudom nektek bemutatni. Az pedig így van:

Végy egy fatáblát,amibe szögeket tudsz ütni. Rajzold fel egy papírra a mintádat, majd verd be a szögeket. A madzagot pedig tekerd-csavard ahogy csak szeretnéd! :)







Ha tetszett a bejegyzés,oszd meg a barátaiddal is!
via Green Wedding Shoes

 


2012. június 3.

Me heart Art: Sárai Dorottya


Főszereplő: Sárai Dorottya, fotográfus
facebook | tumblr | deviantArt | 500px

Sokat gondolkodtam, hogy vajon mit írhatnék Dóriról. Már ismerem őt is egy jó ideje, szerencsére személyesen is, de úgy néz ki, hogy nehezebb olyan embert és a művészetét jellemezni, aki valamilyen kapcsolatban áll velem. Épp ezért még az eddigieknél is jobban belemerültem a képeibe, végignéztem minden oldalt és blogot, ahol fellelhetők a munkái.
Azért is nehéz bármit is mondani, mert nem nagyon tudom szavakba önteni, mi történik, amikor ránézek egy képére. De talán ha elmondom, akkor átérzitek a helyzetem.
Ez történik:
Első pillanatban, talán, ami leginkább szembetűnő az az álmodozó-vintage stílus, ami minden képét átitatja. A színek, tónusok, legyenek azok színesek vagy fekete-fehérek, mindig különös hatást keltenek.
Rögtön utána jön a kérdés magamban, hogy 'hát ezt meg hogy találta ki?'. Megfigyelem a kompozíciót, és közbenátadom magam annak a csodálatos érzésnek, amikor elakad az ember lélegzete.
Imádom az ötleteit, a látásmódját, a gondolkodását, a kompozícióit, a színeit.
Azt hiszem, mindezt összefoglalni csak ennyivel lehet: szemet gyönyörködtetőés elgondolkodtató.











Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!